Skip to content
()

שטרודל תפוחים קלאסי – כמו השניצל הוינאי, גם הקינוח האוסטרי – מתכון שטרודל תפוחי עץ, כבש את הלבבות בעולם ובישראל והפך לאחד הקינוחים הפופולריים, כשהוא מוגש חם, קר, אפשר למצוא עוגת שטרודל תפוחי עץ עם גלידה וניל וחלופות נוספות.

כמובן שיש ורסיות שונות למתכון, כולל גרסאות מודרניות. אבל אנחנו מאמינים שבמקרה של השטרודל – חשוב לשמור על האוטנטיות ועל גרסה נאמנה למקור ככל האפשר.

בהתאם, אתם מוזמנים לצפות כאן במתכון פשוט, כולל וידאו קצר, של גרסה לא מורכבת ומוצלחת, מתוך האתר allrecipes.co.uk

החומרים הדרושים להכנת שטרודל תפוחים קלאסי

  • 5 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים
  • 3-4 דפי בצץ פילו
  • כפית אבקת קנמון
  • כפית סוכר וניל
  • כף קמח
  • 20 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 80 גרם צימוקים
  • 3 כפות חלב
  • ביצה אחת
  • 1/2 לימון
  • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה

מתכון שטרודל תפוחי עץ – אופן ההכנה

  • קלפו את התפוחים, חיתכו לרבעים והוציאו את הליבה
  • פרסו כל אחד מהרבעים לפרוסות דקות, שיפכו לקערה וסחטו מעל התפוחים את המיץ מחצי הלימון
  • בקערה נפרדת ערבבו סוכר, קינמון וקמח.
  • שפכו את התערובת לקערת התפוחים
  • הוסיפו את סוכר הוניל וערבבו היטב
  • הוסיפו את הצימוקים והמשיכו בערבוב

שטרודל תפוחים – הכנת הבצק

  • המיסו את החמאה
  • מרחו את דף הבצק הראשון בחמאה המומסת בעזרת מברשת
  • לאחר ההברשה, הניחו את הדף השני מעל והברישו גם אותו וכנ”ל עם הדף השלישי
  • ערבבו בכוס את הביצה עם החלב
  • צקו את תערובת התפוחים על הבצק – בצורת פס, באחד הצדדים וגלגלו את הבצק, כך שהמלית תהיה במרכז העיגול
  • לאחר הגלגול משכו בעזרת המברשת את הגליל שהתקבל – עם תערובת החלב והביצה
  • הדקו את 2 קצוות הגליל, כך שהמלית תאטם בתוכו
  • חממו בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, במשך 25 דקות
  • הוציאו מהתנור, הניחו להתקרר ולפני ההגשה, בזקו אבקת סוכר ויש לכם שטרודל תפוחים קלאסי מפואר!

בתאבון!

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *