מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

במיוחד למימונה: כדורי שלג טעימים ונימוחים

הפינוקים המרוקאים הטעימים והנימוחים הללו נקראים עוגיות כדור שלג. כל עוגייה כזאת מורכבת משתי עוגיות בטעם וניל שנטבלו ונעטפו בריבת משמש (או ריבת חלב למי שמעדיף)  ואז גולגלו בקוקוס. עוד קלאסיקה למימונה, באדיבות האתר המצויין moroccanfood.about.com


זמן הכנה
: 60 דקות
זמן בישול: 12 דקות
זמן כולל: 72 דקות
סך הכל: 50 עוגיות

מתכון מרוקאי מיוחד למימונה, עוגיות כדורי שלג
מתכון מרוקאי מיוחד למימונה, עוגיות כדורי שלג

המרכיבים להכנת עוגיות כדורי שלג מרוקאיים

הבצק:
• 3 ביצים
• 1 כוס (236 מ"ל) שמן צמחי (חמאה מומסת וחצי, אם רוצים)
• 1 כוס (200 גרם) סוכר
• כפית וניל (או 1 שקית סוכר וניל)
• 3 ורבע כוסות קמח.
• 2 כפיות אבקת אפייה
המילוי והקישוט:
• 2 וחצי כוסות ריבת משמש (625 גרם)
• 3 כפות מים
• 2 וחצי כוסות (200 גרם) קוקוס מיובש, ממותק

עוגיות כדורי שלג מרוקאים -אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מערבבים  יחדיו את הביצים, השמן, הסוכר וסוכר הוניל עד שהתערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים (אפשר וכדאי עם הידיים) עד ליצירץ בצק רך ודביק מעט, שניתן לקרוץ אותו לכדורים. (אם נראה שהבצק רך ודביק מידי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח, אבל לצריך היזהר שלא לערבב יתר על המידה ולא להוסיף כל כך הרבה קמח כי  אז הבצק הופך נוקשה ולא רך)
  3. קורצים את הבצק ומגלגלים כל חלק לכדורים קטנים בגודל של דובדבנים ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת. כל עוגייה במרחק של  שני סנטימטרים לפחות מהשנייה.
  4. אופים את העוגיות בקבוצות בתנור שחומם מראש למשך 10 עד 12 דקות, או עד להזהבה קלה מוציאים ומקררים.

כשהעוגיות בתנור, מתחילים להכין את הקישוטים:

  1. מעבירים את הקוקוס לצלחת שטוחה
  2. דואגים שהריבה תהיה חלקה ובעלת מרקם אחיד, אם למשל יש בה חלקי פרי, טוחנים אותן במעבד מזון .
  3. מניחים את ריבת מישמש בסיר קטן ומוסיפים את המים.
  4. מחממים על אש בינונית במשך כמה דקות עד שהריבה חמה, ומריסים מהאש.
  5. טובלים כמה עוגיות בכל פעם בריבה החמה. לוחצים שתי עוגיות יחד ולנגב את הריבה שנוזלת, ואז טובלים אותן בקוקוס

בתיאבון

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *