טארט דבש, אגוזים וחמוציות

מחפשים מתכון עוגת דבש שונה ומיוחד שיפתיע את האורחים בסעודת החג? קבלו טארט דבש, אגוזים וחמוציות של השפית החביבה עלינו – לאורהו ויטלה.

המצרכים הדרושים להכנת טארט דבש ואגוזים

  • 2 בסיסי עוגה עגולים, לא אפויים
  • 3/4 כוס של סוכר
  • רבע כוס של חמאה, חתוך לקוביות קטנות
  • רבע כוס מים
  • 2/3 כוס של שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס דבש
  • ½ כפית של מלח
  • 2 כוסות של שקדים פרוסים
  • גרידה של ¼ תפוז קטן
  • חץ כוס של חמוציות ממותק המיובשת
  • ביצה טרופה, (ביצה מעורבבת עם כף אחת של מים)
  • סוכר גס

הוראות הכנה – טארט דבש

  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
  2. את אחד מבסיסי העוגה שטחו לרוחב של כ- 25 ס"מ, ומקמו בתחתית את תבנית עוגה 22 ס"מ (9 אינץ') – בעלת תחתית נשלפת.
  3. במחבת רוטב קטנה על אש בינונית, מוסיפים את הסוכר, החמאה והמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-7 דקות, או עד שהתערובת מקבלת צבע ענבר.
  4. מורידים מהאש ומערבב פנימה בהדרגה את השמנת. מחזירים לאש ומוסיפים דבש, חמוציות, שקדים, תפוזים ומלח. מערבבים עד שהכל אחיד וחלק ומשולב. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
  6. משטחים בעזרת מערוך גם את בסיס העוגה השני, עד לקוטר של כ-22 ס"מ. מניחים מעל התבנית ואוטמים באמצעות הידוק לבסיס העוגה התחתון.
  7. מברישים את העוגה עם הביצה הטרופה ומפזרים מלמעלה את הסוכר הגס.
  8. אופים במשך 25 עד 28 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמילוי תוסס.
  9. להוציא את העוגה, להמתין עד שתתקרר לחלוטין ולהגיש.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים