מאפינס בננה

מאפינס בננות פשוטים מאוד להכנה וכמובן שגם בננות זמינות בכל השנה, כך שאפשר להכין מאפינס בננה בכל עת. בנוסף, מדובר גם על מתכון קל ופשוט במיוחד, שיאפשר לכם להגיש את המאפינס בתוך פחות משעה ההכנה. המתכון הוא מתוך האתר המצויין חדוות האפיה, והוא מספיק לכ-12 מאפינס בגודל רגיל.

מאפינס בננות - מאפינס בננה

מתכון מאפינס בננות. מתוך אתר ג'וי אוף בייקינג

מתכון מאפינס בננה – החומרים

  • כוס (115 גרם) אגוזי מלך או פקאן
  • 1 ו-3/4 כוסות (230 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 ביצים גדולות, טרופות קלות
  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, נמס ומקורר
  • 3 בננות בשלות גדולות (כחצי קילו), מרוסקות היטב
  • תמצית וניל 1 כפית טהורה

מתכון מאפינס בננות – הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180מעלות ומציבים את מגש התנור בחצי הגובה.
  • מכינים מגש פנקייק של 12 גביעים בגודל חצי כוס, עם גביעי נייר, או לחלופין, משמנים את התבנית או מרססים בחמאה.
  • אופים את האגוזים במשך 8 עד 10 דקות, מקררים וחותכים גס (ניתן לרכוש מראש אגוזים קלויים).
  • בקערה גדולה משלבים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוזים.
  • בקערה בינונית משלבים את הבננות המעוכות, הביצים הטרופות, חמאה מומסת ואת הוניל.
  • בעזרת מרית גומי או כף עץ, מקפלים בעדינות את תערובת הבננה לתוך התערובת היבשה, עד שמקבלים בלילה עבה וכבדה. חשוב לא לערבב מדי, שלא תתקבל תערובת חלקה, שתיצור מאפינס קשים או בטקסטורה של גומי.
  • יוצקים את הבלילה לתוך הגביעים.
  • אופים במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם במרכז יוצא נקי.
  • יש להמתין 5 דקות לפני שמסירים את המאפינס מהתבנית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

Sending
User Review
0 (0 votes)

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים