מתכון עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל עם צימוקים פופלריות מאוד בשל הטרנד הבריאותי. למרות השימוש ב-3 כוסות שיבולת שועל, לא בטוח שכל המרכיבים האחרים בריאים במיוחד. מה שבטוח – שמדובר על מתכון טעים וגם קל ומהיר הכנה. וחוץ מזה – זהו מתכון של ליאורה ויטלה, אחת השפיות החביבות עלינו באתר. בתיאבון.

החומרים הדרושים עבור מתכון עוגיות שיבולת שועל עם צימוקים

  • 1 ו ¾ חבילות חמאה (כ-175 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כף של מרגרינה בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס של סוכר חום
  • ¾ כוס סוכר רגיל
  • 3 כוסות של שיבולת שועל אפויה – לא חשובה צורת ההכנה
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית של מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית של קינמון
  • 1 ורבע כוס של קמח לכל מטרה
  • 1 כוס צימוקים

אופן ההכנה של עוגיות שיבולת שועל עם צימוקים

  • מחממים תנור לכ- 200 מעלות
  • בקערה קטנה, ערבבו יחד את הקמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון. מניחים בצד.
  • בקערה גדולה של מערבל חשמלי מצויד עם כף ערבוב, שופכים את החמאה, המרגרינה, הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים בעדינות לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הביצים ואת הווניל ומערבבים במשך כמה שניות.
  • מוסיפים את החומרים היבשים מהקערה הקטנה ומערבבים יחד.
  • מוסיפים שיבולת שועל וצימוקים ומערבבים יחד במשך כ -10 שניות – זמן מספיק כדי לשלב את הצימוקים ושיבולת שועל בתוך העיסה.
  • עם מרית גומי, מערבבים עוד ערבוב ידני עדין מלמטה למעלה, רק כדי להבטיח כי כל החומרים משולבים היטב.
  • בעזרת כף גלידה קטנה עגולה, יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים על תבנית טפלון.
  • אופים כ- 10 דקות, עד להזהבה קלה.
  • מניחים להצטנן על דף אפייה במשך 5 דקות לפני העברה מדף תיל להתקרר לגמרי.

ליאורה טוענת כי ניתן לייצר בלילה גדולה ופשוט להקפיא את היתרה וכאשר רוצים – מעבירים להפשרה למקרר, וקדימה לתנור..

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים