מתכון עוגת שוקולד פרווה

מתכון עוגת שוקולד פרווה מעולה של האתר החביב טייסטי. עוגה עם זיגוג שוקולדי ועם דירוג גבוה מאוד של למעלה מ-13 אלף לייקים, העוגה גם אינה כוללת ביצים מה שאומר שזהו גם מתכון עוגת שוקולד טבעונית

מתכון עוגת פרווה שוקולד – החומרים

מתכון עוגת שוקלד פרווה - עוגת פרווה שוקולדבשלב ראשון, הנה החומרים לזיגוג העוגה, גם הזיגוג הוא שוקולדי:

  • 880 מ"ל חלב קוקוס (2 פחיות)
  • 510 גרם שוקולד פרווה – שבור לחתיכות
  • 60 גרם – כרגע כוס, שמן קוקוס מומס
  • 320 גרם – כ-2 כוסות, אבקת סוכר

החומרים להכנת עוגת שוקולד פרווה

  • 3 כוסות – כ-375 גרם של קמח מחיטה מלאה
  • ½1 כוסות (180 גרם) אבקת קקאו כהה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף סודה לשתיה
  • ½1 כפית אבקת אפייה
  • 1 קמצוץ מלח
  • 3 כוסות (710 מ"ל) חלב שקדים
  • 1 כוס (240 גרם) שמן קוקוס, מומס
  • ½1 כוסות (380 גרם) רסק תפוחים
  • ½1 כוסות (360 גרם) סירופ מייפל
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף תמצית וניל
  • פירות יער, לבחירתכם, לקישוט

עוגת שוקולד פרווה – הוראות הכנה

  1. להכנת הזיגוג: בספל מדידה בטוח למיקרוגל, או בסיר קטן על הכיריים, מחממים את חלב הקוקוס, לא עד רתיחה (כ -2 דקות במיקרוגל).
  2. מניחים את השוקולד נטול החלב בקערה גדולה ויוצקים עליו את חלב הקוקוס החם, ומאפשרים לחלב להמיס את השוקולד. מערבבים היטב ומשלבים לתערובת חלקה.
  3. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את שמן הקוקוס ואבקת הסוכר. מקציפים עם מערבל יד או באופן ידני, עד קבלת עיסה חלקה.
  4. מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה. עוברים להכנת עוגת פרווה שוקולד – העוגה עצמה.
  5. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
  6. משמנים 3 תבניות עגולות של 8 אינץ' (20 ס"מ) ומניחים בצד.
  7. לקערה גדולה שופכים את קמח החיטה, אבקת קקאו כהה, סוכר, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח. מקציפים, משלבים ומניחים בצד.
  8. בקערה גדולה נפרדת מוסיפים את חלב השקדים, שמן הקוקוס, רסק התפוחים, סירופ המייפל, חומץ התפוחים ותמצית וניל. מקציפים ידנית ומשלבים.
  9. בשתי פעימות מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. מקפלים עם מרית עד לשילוב. אם נשארים מעט גושים, אין בעיה.
  10. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין 3 מחבתות העוגה שהכנו בצד ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט לגמרי נקי.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד להתקררות מלאה.
  12. מוציאים את קערת הזיגוג מהמקרר ומערבבים היטב
  13. מתחילים בבנייה: מניחים את העוגה שתהיה השכבה התחתונה ומורחים מעליה באחידות בסביבות כוס זיגוג – כ-115 גרם.
  14. מניחים מעליה את השכבה השניה ושוב – מורחים מעליה כוס זיגוג באופן אחיד.
  15. מניחים את השכבה השלישית ואת יתרת הזיגוג מורחים בנדיבות מעל העוגה ומצדדיה.
  16. מצפים עם פירות יער לקישוט.

בתיאבון

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים