מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

עוגה בחושה טבעונית

לא קל למצוא מתכון של עוגה בחושה טבעונית – עוגה שתהיה חביבה גם אוכלי הביצים והחלב ושניתן יהיה להגישה בלב שלם. מצאנו מתכון כזה של עוגה טבעונית בסיסית – של האתר הבריטי החביב kirly-sue. לפחות על פי סימני הלייקים הרבים ביוטיוב, נראה שמדובר במתכון של עוגה בחושה טבעונית מוצלח – או אם תרצו עוגת ספוג טבעונית, ולא פחות חשוב – מתכון פשוט ומהיר.
קירלי סו נחשבת לאוטוריטה בתחום הבישול והאפיה הטבעונית בבריטניה והיא אף הוציאה ספרים בנושא. בתחתית המתכון תוכלו ללחוץ על הקישור – כדי לצפות בסרטון

עוגה בחושה טבעונית – המרכיבים

  • ¼1 כוסות קמח תופח מאליו
  •  ½ כוס בתוספת ⅓ כוס לבן סוכר (סה"כ 5/6)
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  •  ⅔ כוס חלב שקדים או חלב אחר
  • ⅓ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סיידר תפוחים או חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל

עוגה טבעונית בחושה – הוראה ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. משמנים קלות את התבנית
  3. בקערה גדולה, מקציפים יחד את החומרים היבשים (קמח, סוכר, אבקת סודה, אבקת אפיה ומלח)
  4. בקערה אחרת, מערבבים יחד את החומרים הרטובים. לאחר הערבוב, שופכים את התערובת הרטובה לתוך קערת החומרים היבשים. ואז לשפוך את החומרים הרטובים וממשיכים לערבב את הכל. יש לערבב עד קבלת בלילה אחידה ולא מעבר לכך.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית.
  6. אופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה.

https://youtu.be/4Q6s9oJa5Dw

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *