עוגה על מקל

עוגות על מקל הן להיט ואפשר להבין למה. מדובר בקינוח שהוא לא רק טעים – כמו עוגה, אלא גם קישוט מעולה למסיבה ואפשרות להגיש בדרך יוצאת דופן. המתכון כאן מבוסס על עוגת וניל, אבל כמובן שהבסיס יכול להיות כל עוגה שתרצו.

המתכון כאן, הוא מתוך האתר חדוות האפיה. הם עושים שימוש במתכון עוגת וניל וחצי ממתכון הציפוי של אותה עוגה. ליחצו על הקישור כדי להגיע למתכון העוגה. החומרים הדרושים כאן הם להכנת כ-55 עוגות על מקל וזמן ההכנה המשוער – כשעה.

עוגה על מקל – החומרים

  • עוגת וניל (אפויה ומקוררת. אפשר כאמור גם עם עוגה אחרת)
  • ציפוי חמאת וניל (יש צורך בכוס אחת – 240 מ"ל, שהיא חצי מהציפוי הנדרש לעוגת הוניל
  • תבנית אפייה ונייר אפיה
  • כ-55 מקלות של סוכריות על מקל
  • כחצי קילו או 450 גרם של ממתקים לציפוי עוגה (סוכריות שוקולד, וופלים שונים וכו')
  • 1-2 כפות של שמן ללא טעם לוואי או 2 כפות גבישי פרמנוט (paramount crystals)
  • בלוק צף של קלקר או ספוג של סידורי פרחים (להעמדת המקלות)

עוגה על מקל – אופן ההכנה

  • אופים את עוגת וניל ונותנים לה להתקרר לחלוטין ומכינים את הציפוי.
  • בקערה גדולה, ידנית, או עם מעבד מזון, מפוררים את העוגה לפירורים (כמו קראמבל).
  • לפורר את העוגה לפירורים קטנים ( אתה יכול לעשות את הצעד הזה ביד אובמעבד מזון ) . אם תרצו, ניתן לפני הפירור, לחתוך בעזרת סכין את קרום העוגה, ולהשאיר רק את החלק הפנימי.
  • בעזרת היד, או כף גדולה, שיפכו לקערה עם פירורי העוגה את הציפוי – בכמות שתספיק כדי להחזיק את התערובת יחד (2/3 עד כוס, שהם עד 240 מ"ל). אם תויספו יותר מדי ציפוי, כדורי העוגה יהיו רטובים. מעט מדי – והכדורים יתפרקו, לכן כדאי להוסיף בהדרגה ולהרגיש מתי התערובת נכונה – זה יכול להשתנות גם לפי סוג העוגה שבחרתם כבסיס.
  • גלגלו את התערובת לכדורים בגודל כדור פינג פונג – כ-4 ס"מ קוטר, או לפי משקל – כ-25 גרם לכדור.
  • מניחים את הכדורים על נייר אפייה בתבנית. לאחר גיבוש כדורי העוגה, כסו את תבנית האפייה בניילון נצמד והניחו במקרר עד שהם חזקים, אבל לא קפואים (עד שעתיים). בשלב זה, ניתן לאחסן את הכדורים במקרר במשך יומיים עד 3, לפני שלב הטבילה בציפוי, או להקפיא למשך מספר חודשים.
  • לפני תחילת הציפוי, יש להפשיר את הכדורים במקרר למשך הלילה, מכיוון שהכדורים יתרחבו לאחר שיוצאו מהמקפיא, והדבר יגרום לסדקים בציפוי, אם לא תפשירו קודם לכן.
  • לציפוי הסוכריות – המסו 450 גרם של ממתק נמס – במיקרוגל, או בקערה חסינה, מעל סיר מים רותחים. במיקרוגל – חממו כדקה, ערבבו והמשיכו לערבב במשך 20 שניות, כך עד שהכל יינמס.
  • אם הממתקים המומסים עבים מדי, ערבבו בהדרגה את השמן או הגבישים, עד שתתקבל עיסה חלקה ונוזלית. המטרה היא לקבל עיסה שתזלוג בקלות מהכף לכדורי העוגה.
  • בשלב זה מומלץ להעביר את העיסה לקערה קטנה ועמוקה, כדי שניתן יהיה לטבול את כדורי העוגה במלואם, בקלות.
  • הוציאו את כדורי העוגה מהמקרר. טיבלו את מקלות הסוכריות – אחת אחת – בעיסה, בגובה של כס"מ אחד ולאחר מכן, להשחיל כל מקל שנטבל, לתוך כדור עוגה – עד למרכז הכדור בערך (כ-2 ס"מ). הממתקים המומסים מתנהגים כדבק, והם יחזיקו את המקלות בתוך העוגה.
  • לאחר שסיימתם עם המקלות, לוקחים את הכדורים – בעזרת המקלות, וטובלים אותם, אחד אחד, בתוך העיסקה. יש לטבול ולא לגלגל או למרוח.
  • מרימים את הכדור, נותנים לעודף הציפוי לנזול בחזרה לקערה, מסובבים את הכדור, כדי שהציפוי יהיה אחיד. אם יש בועות, ניתן לפוצץ בעדינות עם קיסם. בשלב זה, כשהציפוי עדיין רטוב, ניתן גם לפזר מעל סוכריות, קוקוס, או כל דבר אחר שרוצים. לאחר שמסיימים – נועצים את המקל בקלקר, או הספוג שהכנתם מראש.
  • אם מגלים שחלק מציפוי הסוכריות טפטף על המקלות, ניתן לנגב באמצעות האצבעות.
  • לאחר שהעוגות על מקל התייבשו, ניתן להוסיף קישוטים נוספים על פי הצורך והרצון.
  • ניתן לכסות את העוגות ולאחסן במקרר, או בחדר, למשך 3-4 ימים.

Sending
User Review
0 (0 votes)

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים