מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

עוגיות שקדים מרוקאיות

עוגיות שקדים מרוקאיות – גרייבה, מתוך בלוג חביב שנקרא באנגלית – מתכון אחד בריא בכל פעם. לא בטוח שהמתכון – שהבלוגרית מספרת שקיבלה אותו מסבתא המרוקאית, עונה על ההגדרות של אוכל בריאות, אבל בטוח שהוא יהיה טעים. המתכון הוא ל-38 עוגיות, ובבלוג מבטיחים שכל עוגיה כוללת 108 קלוריות "בלבד", ו-7 גרם שומנים. בתיאבון..

המצרכים הדרושים להכנת עוגיות שקדים מרוקאיות

  • 500 גרם שקדים לא קלויים
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 6 חלמוני ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חמאה רכה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות מי פריחת תפוז

עוגיות שקדים מרוקאיות – הוראות הכנה

  • מקלפים את השקדים מראש: משרים במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה בידיים או בעזרת מטלית.
  • מניחים את השקדים על מגבת נייר או מטלית נקיה למשך מספר שעות – או אפילו לילה שלם, עד שיתייבשו לחלוטין. (אפשר כמובן לרכוש מראש שקדים קלופים)
  • מחממים את התנור מראש
  • מערבבים במעבד מזון את השקדים והסוכר – כאשר משאירים מעט אבקת סוכר לקישוט, עד לקבלת משחה סמיכה.
  • מוסיף את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
  • מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
  • לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
  • מגלגלים את הבצק לכדורים די גדולים (הכמות מספיקה כאמור לכ-38 כדורים) ומגלגלים באבקת סוכר לפני ההכנסה לתבנית אפייה (מרופד בנייר אפייה).
  • מניח את העוגיות על המדף התחתון של התנור. מכבים את התנור ונותנים להן להיאפות במשך כ-15 דקות (זמן אפייה תלוי בגודל של העוגיות, כדאי לבדוק אותם אחרי 12 דקות). התוצאה הסופית של העוגיות – צריכות לקבל נפח, אבל להישאר לבנות ולא להשחים.
  • הולך כמובן מעולה עם תה נענע וגם בלי כלום..

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *