מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

עוגת שוקולד קלאסית

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זו עוגת שוקולד פשוטה וטעימה, כזו שאפשר לאכול סתם ככה בערב, וגם עוגת שוקולד קלאסית, שמתאימה ליום הולדת – להגשה כמו שהיא, או עם נרות וסוכריות צבעוניות שפזורות עליה. קבלו מתכון, כולל וידאו, מתוך האתר חדוות האפיה.

עוגת שוקולד קלאסית – החומרים הדרושים

  • 1 ו-1/2 כוסות (200 גרם) קמח לכל מטרה
  •  כוס (200 גרם) סוכר לבן
  •  1/4 כוס (25 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת, מנופה (אפשר גם שוקולית אם תירצו)
  •  כפית אבקת אפייה
  •  3/4 כפית סודה לשתייה
  •  1/4 כפית מלח
  •  1/3 כוס (75 גרם) חמאה נמסה
  •  כוס (240 מ"ל) מים חמים
  •  כף מיץ לימון (או חומץ)
  •  כפית תמצית וניל

עוגת שוקולד – החומרים לציפוי העוגה

  • 170 גרם שוקולד חלב, קצוץ (קצת פחות מ-2 חפיסות)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כף חמאה בטמפרטורת חדר

עוגת שוקולד קלאסית – הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים מקום במרכז התנור.
  • בתבנית עוגה מרובעת – אורך 20 ס"מ, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  • בכלי קטן מערבבים בעזרת מזלג את החמאה המומסת, מים, מיץ לימון ותמצית וניל. יוצקים לתערובת הגדולה ומערבבים הכל היטב.
  • אופים בתנור שחומם מראש, כ-30 דקות, או עד שקיסם ממרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים על הרשת לצינון.

עוגת שוקלד – הכנת הציפוי

  • מניחים קערה בסיר מים רותחים ומכניסים אליה את השוקולד, השמנת והחמאה, וממיסים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • מניחים בצד עד שמתקרר לטמפרטורת החדר, ויוצקים באופן אחיד מעל העוגה.
  •  ממתינים שהציפוי מתקשה ומגישים.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *