עוגת שוקולד קלאסית

לפעמים עוגת שוקולד פשוטה היא כל מה שאנחנו צריכים. בסופו של דבר, מדובר על עוגת שוקולד קלאסית וטעימה, כזו שאפשר לאכול סתם ככה בערב. למרות הכינוי, עוגת שוקולד פשוטה קלאסית, מתאימה ליום הולדת – להגשה כמו שהיא, או עם נרות וסוכריות צבעוניות שפזורות עליה. קבלו מתכון, כולל וידאו, מתוך האתר חדוות האפיה.

סופלה נוטלה- סופלה שוקולד נוטלה

סופלה נוטלה- סופלה שוקולד נוטלה

עוגת שוקולד פשוטה - עוגת שוקולד קלאסית

מתכון עוגת שוקולד פשוטה

עוגת שוקולד פשוטה קלאסית – החומרים הדרושים

  • 1 ו-1/2 כוסות (200 גרם) קמח לכל מטרה
  •  כוס (200 גרם) סוכר לבן
  •  1/4 כוס (25 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת, מנופה (אפשר גם שוקולית אם תירצו)
  •  כפית אבקת אפייה
  •  3/4 כפית סודה לשתייה
  •  1/4 כפית מלח
  •  1/3 כוס (75 גרם) חמאה נמסה
  •  כוס (240 מ"ל) מים חמים
  •  כף מיץ לימון (או חומץ)
  •  כפית תמצית וניל

עוגת שוקולד – החומרים לציפוי העוגה

  • 170 גרם שוקולד חלב, קצוץ (קצת פחות מ-2 חפיסות)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כף חמאה בטמפרטורת חדר

עוגת שוקולד קלאסית – הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים מקום במרכז התנור.
  • בתבנית עוגה מרובעת – אורך 20 ס"מ, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  • בכלי קטן מערבבים בעזרת מזלג את החמאה המומסת, מים, מיץ לימון ותמצית וניל. יוצקים לתערובת הגדולה ומערבבים הכל היטב.
  • אופים בתנור שחומם מראש, כ-30 דקות, או עד שקיסם ממרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים על הרשת לצינון.

עוגת שוקלד – הכנת הציפוי

  • מניחים קערה בסיר מים רותחים ומכניסים אליה את השוקולד, השמנת והחמאה, וממיסים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • מניחים בצד עד שמתקרר לטמפרטורת החדר, ויוצקים באופן אחיד מעל העוגה.
  •  ממתינים שהציפוי מתקשה ומגישים.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים