מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

קאפקייקס וניל

קאפקייקס וניל הוא קאפקייק בסיסי קלאסי וגם לא קשה להכנה. אנחנו מצרפים כאן מתכון מצוין ומפורט מתוך האתר המומלץ חדוות האפיה – joyofbaking. המתכון מיועד להכנת 12 קאפקייקס וניל. בהצלחה

המצרכים להכנת קאפקייק וניל

  • חמאה ללא מלח 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן מגורען
  •  3 ביצים גדולות
  •  1 כפית תמצית וניל טהור
  •  גרידת לימון 1 גדול (צהוב העור החיצונית)
  •  1 ו-1/2 כוסות (200 גרם) קמח
  •  1 ו- 1/2 כפיות אבקת אפייה
  •  1/4 כפית מלח
  •  1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

החומרים להכנת קרם הוניל

  • 2 כוסות (230 גרם) אבקת סוכר (אבקת סוכר או אבקת), מנופה
  •  חמאה ללא מלח 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
  •  1 כפית תמצית וניל טהור
  •  2 כפות חלב או שמנת קלה
  •  צבעי מאכל (אם רוצים לקבל צבע)

קאפקייקס וניל – אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס
  • מסדרים 12 גביעי נייר
  • במערבל חשמלי, או עם מיקסר יד, מערבבים יחד את החמאה והסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים גם תמצית וניל ומערבבים.
  • בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, גרידת לימון, אבקת אפייה ומלח.
  • עם המיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב, ב-3 סיבובים, כאשר מתחילים ומסיימים עם קמח. לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך.
  • ממלאים את גביעי האפיה באופן שווה, עם התערובת ואופים כ- 17 – 20 דקות, או עד שקיסם שמוכנס לתוך העוגה יוצא נקי (יש לבדוק תמיד כמה דקות לפני הזמן, כדי שהקאפקייקס לא ייתייבשו). מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.
  • לאחר שהקאפקייקס התקררו לחלוטין, מוסיפים את קרם הוניל. אם רוצים קאפקייק שטוחים, אפשר לחתוך את הכיפה העגולה של כל יחידה עם סכיון חדה לפני הציפוי.
  • אם רוצים לצפות את העוגה עם צינור – בסגנון גלידה אמריקאית, אפשר לעשות שימוש במזלף מיוחד, למשל עם פתח בצורת כוכב.
  • רצוי לאכול טריים באותו היום, אבל ניתן לכסות היטב ולאחסן קאפקייקס למשל כמה ימים.

ציפוי וניל לקפקייקס – הוראות ההכנה

  • במיקסר חשמלי, או מיקסר יד, מערבבים את החמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה, מוסיפים את תמצית הווניל. ממשיכים להוסיף בהדרגה גם את הסוכר.
  • מוסיפים את החלב ומגבירים מהירות עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח (כ 3-4 דקות).
  • ניתן לתקן עם הוספת עוד מעט חלב או סוכר, על פי הצורך.
  • אפשר לגוון גם בצבעי מאכל.

 

תגיות:,
2 תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *