שטרודל תפוחים

כמו השניצל הוינאי, גם הקינוח האוסטרי עוגת שטרודל תפוחים כבש את הלבבות בעולם ובישראל והפך לאחד הקינוחים הפופולריים, כשהוא מוגש חם, קר, לעתים אפשר למצוא עוגת שטרודל תפוחי עץ עם גלידה וניל וחלופות נוספות.

אתם מוזמנים לצפות כאן במתכון פשוט, כולל וידאו קצר, של גרסה לא מורכבת ומוצלחת, מתוך האתר allrecipes.co.uk

החומרים הדרושים להכנת שטרודל תפוחים

  • 5 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים
  • 3-4 דפי בצץ פילו
  • כפית אבקת קנמון
  • כפית סוכר וניל
  • כף קמח
  • 20 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר
  • 80 גרם צימוקים
  • 3 כפות חלב
  • ביצה אחת
  • 1/2 לימון
  • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה

אופן ההכנה של עוגת שטרודל תפוחים

  • קלפו את התפוחים, חיתכו לרבעים והוציאו את הליבה
  • פרסו כל אחד מהרבעים לפרוסות דקות, שיפכו לקערה וסחטו מעל התפוחים את המיץ מחצי הלימון
  • בקערה נפרדת ערבבו סוכר, קינמון וקמח.
  • שפכו את התערובת לקערת התפוחים
  • הוסיפו את סוכר הוניל וערבבו היטב
  • הוסיפו את הצימוקים והמשיכו בערבוב

שטרודל תפוחים – הכנת הבצק

  • המיסו את החמאה
  • מרחו את דף הבצק הראשון בחמאה המומסת בעזרת מברשת
  • לאחר ההברשה, הניחו את הדף השני מעל והברישו גם אותו וכנ"ל עם הדף השלישי
  • ערבבו בכוס את הביצה עם החלב
  • צקו את תערובת התפוחים על הבצק – בצורת פס, באחד הצדדים וגלגלו את הבצק, כך שהמלית תהיה במרכז העיגול
  • לאחר הגלגול משכו בעזרת המברשת את הגליל שהתקבל – עם תערובת החלב והביצה
  • הדקו את 2 קצוות הגליל, כך שהמלית תאטם בתוכו
  • חממו בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, במשך 25 דקות
  • הוציאו מהתנור, הניחו להתקרר ולפני ההגשה, בזקו אבקת סוכר

בתאבון!

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים