Skip to content

זיגוג סוכר הוא בעל תפקיד חשוב ולא רק ליצירת ציפוי לבן לעוגה. בדרך כלל אנחנו מאמינים בכך שלא צריך להסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו, אבל כשזה מגיע לעוגות, בואו נודה שלמראה החיצוני יש תפקיד לא פחות חשוב מאשר לטעם. יש עוגות שהן כל כך יפות שחבל לאכול אותן, והרבה פעמים היופי הזה מושג בעזרת זיגוג מיוחד, שמעניק לעוגה גימור חלק, מבריק ומעורר תיאבון.

לא צריך להיות שף קונדיטור כדי להכין עוגה מזוגגת ויפה במיוחד. ישנם סוגים רבים של זיגוגים, בדרגות קושי שונות, וחלקם ממש פשוטים להכנה. הם מגיעים במגוון רחב של טעמים וצבעים, ומתאימים כמעט לכל עוגה.  אז למה לא להפתיע את האורחים בערב שבועות עם עוגת גבינה שאי אפשר להוריד ממנה את העיניים? זה הזמן להתחיל להתאמן על יכולות הזיגוג שלכם.

מה זה זיגוג?

המילה זיגוג פירושה ציפוי דבר מה בחומר שקוף ומבריק כמו זכוכית. כשזה מגיע לקינוחים, הכוונה היא לציפוי של מאפים ועוגות בתערובת מתוקה שמעניקה למאפה את הגימור הסופי והמבריק שלו. אפשר לראות שימוש בזיגוג בסוגים רבים של מאפים – דונאטס אמריקאיים, למשל, מגיעים עם סוגי זיגוג מגוונים, החל מזיגוג סוכר שקוף ועד לזיגוג שוקולד או תות.

גם עוגות מסוגים שונים אפשר ואף רצוי לזגג. בשנים האחרונות אפשר לראות באינטרנט תופעה של עוגות יפהפיות, מצופות בזיגוג מבריק ומושלם שמשלב בתוכו כמה צבעים – כמו אבן חן. העוגות האלה זכו לכינוי “עוגות מראה” בזכות הציפוי שלהן, שמתאפיין בברק יוצא דופן.

זיגוג יכול להיות צבעוני, והצבע שלו נקבע לפי התוספות שמשלבים בו. ניתן ליצור זיגוג צבעוני באמצעות שימוש בצבעי מאכל מסוגים שונים, ואפשר גם להעניק לזיגוג שלכם צבע טבעי בעזרת תמציות שונות, כמו תמצית פירות יער לצבע ורוד או ריבת תפוזים לזיגוג כתום.

איך מכינים זיגוג סוכר?

המרכיב העיקרי בזיגוג בסיסי – זיגוג סוכר, שמתאים בעיקר כציפוי לסוגים רבים של עוגות, הוא אבקת סוכר. מדובר בעצם בתערובת של אבקת סוכר ונוזל כלשהו, כמו חלב, שמנת, מים, או אפילו קפה או מיץ תפוזים – תלוי איזה סוג של עוגה מכינים.

מערבבים אבקת סוכר עם הנוזל שבחרתם על אש קטנה. כדאי להתחיל עם מעט נוזל ולהוסיף עוד בהדרגה, עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה. אם יוצא לכם נוזלי מדי, אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר כדי לאזן.

את הזיגוג מוזגים על העוגה בעודו חם, ומניחים לו להתקרר ולהתקשות על העוגה.

זיגוג קלאסי מתאים בעיקר לעוגות בחושות או עוגות שמרים. לעוגת גבינה של שבועות יתאימו זיגוגים קרמיים יותר, כמו זיגוג קרמל מלוח, זיגוג שוקולד או זיגוג פירות יער.

מיוחד לשבועות – זיגוג לימוני לעוגת גבינה

עוגות גבינה הן עוגות הדגל של חג השבועות, וזו סיבה מספקת להכין עוגת גבינה לתחילת הקיץ, יפה וטעימה במיוחד. הזיגוג הזה יעניק לעוגה שלכם צבע צהוב ושמשי, שמתאים במיוחד לטאץ’ לימוני ורענן. הוא יעבוד עם כל עוגת גבינה קרה, אבל יתאים במיוחד לעוגת גבינה שלמלית שלה מוסיפים מעט גרידת לימון.

אז איך מכינים? כדי להכין את הזיגוג הזה תצטרכו חצי כוס אבקת סוכר, חצי כוס מיץ לימון, 30 גרם חמאה, 3 חלמונים, וכף וחצי קורנפלור.

ההכנה פשוטה במיוחד: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים 5 עד 7 דקות על אש קטנה, עד שמתקבל נוזל סמיך. מורידים מהאש ומערבבים פנימה שתי כפות מים קרים. יוצקים את הזיגוג על העוגה בעודו חם, ומכניסים למקרר לשעה אחת לפחות. אפשר לקשט את שולי העוגה בקצפת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *