Skip to content

במשך השנים, התרגלנו לאכול ולשתות כל מה שיש, בלי הבחנה. לא בדקנו את זה בריא או לא בהכרח, מה שהיה חשוב לנו בעיקר, זה שמזון או השתייה יהיה טעים ומתאים למועד וסוג הארוחה. כל דבר מעבר לכך, היה הרבה פעמים חסר חשיבות, עבור רובנו.

עם הזמן הפנמנו שאנחנו חייבים לצרוך אך ורק אוכל בריא, איכותי, אוכל שיספק לנו את כל המרכיבים ההכרחיים עבורנו, על מנת שנוכל לשמור על המערכת החיסונית, לבנות ולשמור על השרירים שלנו, לדאוד לרקמות ולגידים וכן לאיברים פנימיים בגוף, כמו מערכת העיכול, הלב, הריאות ועוד. כמו כן, הפנמנו שעלינו לצרוך אוכל ושתייה שיאפשרו לנו ליהנות מתוצאות איכותיות בבדיקות דם.

אחת הדרכים שמצאנו לשם הוא מעבר ממזללות אוכל מהירות, ג’אנק פוד, אל מקומות שמספקים שתייה ואוכל בריא במשך כל שעות היממה, בין אם אנחנו מחפשים ארוחה שלמה ובין אם אנחנו מעוניינים לרכוש כוס שתייה שמכילה את כל המרכיבים ההכרחיים עבורנו, הן דרך פירות, דרך ירקות, וחומרים אחרים.

מקומות כמו ריבר למשל, מספקים לנו תפריט עשיר ומגוון שכולל הן מאכלים והן שתייה, בדמות שייקים ומיצים שכוללים את כל מה שאנחנו צריכים. מדובר בתפריט שיכול להתאים לנו במשך כל שעות היממה, ואנחנו יכולים ליהנות בתפריט ממנות שמתאימות לבוקר, צהריים, ערב או בין לבין.

הייחוד של מקומות כמו ריבר ואחרים הוא לא רק בכך שמציעים לנו תפריט עשיר ומגוון  אלא גם מספקים לנו את כל המידע ההכרחי על המנות, כולל מרכיבים וערך קלורי. כך אנחנו יכולים לדעת מה אנחנו צורכים וכיצד זה יכול לעזור לנו. אנחנו יכולים להחליט מה יכול להשתלב עם מה, ואיך לייצר מנה שתכיל את כל המרכיבים ההכרחיים עבורנו בכל ארוחה.

תמונה: elements.envato

איך יוצרים ארוחה ברמה טובה

כמו שאנחנו יכולים להבין, בשביל לייצר ארוחה טובה, ארוחה בריאה ואיכותית, בין אם אנחנו מבקשים לרכוש אותה בחוץ ובין אם אנחנו מבקשים להכין אותה בבית, הרי שעלינו להקפיד ולשים לב למספר פרטים.

ראשית, אנחנו צריכים להקפיד מה בדיוק הארוחה כוללת מבחינת המנות עצמן. אנחנו צריכים לשלב בין פרטים שונים שיכולים לתת לו ערך תזונתי ומעבר לכך, חשוב להקפיד על מגוון, הן בשביל העניין והטעם והן בשביל שנוכל ליהנות ממרכיבים שונים בארוחה.

שנית, אנחנו צריכים לוודא שכל מרכיב בארוחה או בשתייה, באמת מכיל ערך אמיתי. למשל, יש מצבים בהם אנחנו נצרך פחמימות אך הן עלולות להיות חסרות ערך. לכן חשוב להקפיד אך ורק על מנות איכותיות עם פחמימות מורכבות.

שלישית, בכל מנה שאנחנו צורכים, בפרט אם מדובר במנות קנויות, יש לשים לב שהיא מורכבת ממרכיבים טבעיים, בלי תוספות סוכר או תוספות אחרות, וכן יש לוודא שמדובר במרכיבים שאין בהם עודף שומן, נתרן שעלולים לייצר בעיות לטווח הארוך מבחינה בריאותית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *